Wsparcie idei niemarnowania żywności - konkurs dla kreatywnych miłośników gotowania.
Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi zaprasza do udziału w konkursie pn. „Zero food waste– nie marnuję żywności”, którego celem jest zachęcenie do wdrożenia idei niemarnowania żywności oraz kreatywnego podejścia do sztuki kulinarnej z wykorzystaniem produktów, które pozostały z poprzednich posiłków czy zakupów. Stwórzcie wyjątkowe danie z resztek, a przepis wraz ze zdjęciami lub filmami. Termin przesyłania prac konkursowych upływa 24 marca 2021.
Zadaniem uczestników konkursu jest stworzenie wyjątkowego dania z resztek oraz przesłanie przepisu wraz ze zdjęciem lub filmem.
Adresatami konkursu są:
Kategorie konkursowe:
Nagrody konkursowe:
– nagroda główna za zajęcie pierwszego miejsca w danej kategorii: 500 zł i dyplom;
– nagroda za zajęcie drugiego miejsca w danej kategorii: 300 zł i dyplom;
– nagroda za zajęcie trzeciego miejsca w danej kategorii: 200 zł i dyplom.
Jury może także przyznać wyróżnienia w danej kategorii w postaci nagród książkowych i dyplomów.
Specjalne nagrody będą ufundowane dla uczniów szkół gastronomicznych i branżowych uczestniczących w konkursie.
Zgłoszenia do 24 marca 20121 na adres: kulinaria@nikidw.edu.pl
Regulamin/więcej informacji:
https://nikidw.edu.pl